test

Viborg

cta Umbraco.Web.PublishedModels.OneColumnText

En charmerende domkirkeby

Viborg er en af Danmarks ældste byer med en hyggelig bymidte, hvor middelaldergader snor sig rundt mellem skæve bygninger. Her finder du et bredt udvalg af butikker og på byens torve er der altid liv og aktivitet, f.eks. samles folk til det ugentlige fødevaremarked ”Smag på Nytorv”.

Naturskønne omgivelser

Med en beliggenhed lige midt i Jylland, er du aldrig langt fra smuk natur. Du kan løbe de 12 kilometer rundt om Nørresø og Søndersø i byen eller hoppe på mountainbiken og prøve sporene i Dollerup Bakker af. På varme dage kan du tage familien med til badestranden ved Hjarbæk Fjord og slutte dagen af med en is på lystbådehavnen.

Kultur og events

Hvis du trænger til et kulturelt indspark, kan du besøge Tinghallen, hvor der afholdes foredrag, koncerter og messer. Der er også mulighed for en intim koncert på Paletten, hvor der både er kendte og nye navne på plakaten. Til de sportsinteresserede er der mulighed for at heppe fra sidelinjen til Viborg HKs hjemmekampe eller mødes til fadøl på Energi Viborg Arena. Hvert år afholdes der også Hærvejsmarchen, hvor man kan vælge den traditionelle rute eller hoppe på karnevalsruten, hvor man vandrer 20 km i udklædning til den længste byfest.

Bo til leje i Viborg

Birch Ejendomme er i fuld gang med opførelsen af moderne lejligheder i det nye kvarter Banebyen i Viborg. Er du interesseret i at være blandt de første til at høre mere om lejeboligerne, hvornår vi starter udlejning m.m., kan du tilmelde dig vores interesseliste.

cta Umbraco.Web.PublishedModels.OneColumnText

Viborg Baneby

Syd for banegården i Viborg tager den helt nye bydel Banebyen form. Området ligger centralt placeret og er kædet sammen med bymidten via den nye Hærvejsbro. Bydelen er karakteriseret ved forskellige typer af arkitektur samt en grøn kile, der løber hele vejen igennem området og fører beboere og andre borgere ned til Søndersø. Området får plads til op mod 3500 nye beboere, og der kommer både bygninger til boliger, erhverv og institutioner. Det er i denne nye bydel, at Birch Ejendomme opfører 202 lejeboliger på Vilhelm Ehlerts Allé.

Uddannelser i Viborg

I forhold til uddannelser er Viborg særligt kendt for sin internationalt anerkendte animationsskole, men byen byder også på mange andre uddannelsesmuligheder. Gymnasiale uddannelser kan tages på Viborg Gymnasium & HF, Viborg Katedralskole eller Midtbyens Gymnasium - Mercantec (som ligger et stenkast fra de nye lejligheder på Vilhelm Ehlerts Allé). Af videregående uddannelser kan man vælge mellem de mange uddannelser der udbydes af VIA University College, Erhvervsakademi Dania, Asmildkloster Landbrugsskole og den helt nye Maskinmesterskolen (som ligger i Viborg Baneby og dermed tæt på lejeboligerne på Vilhelm Ehlerts Allé). 

 

housesVis alle beliggenheder

BoligtypeHusleje - DKK

Størrelse - m²