test

Aarhus

cta Umbraco.Web.PublishedModels.OneColumnText

Studieby med utallige muligheder

Aarhus er Danmarks 2. største by, og det er ikke uden grund, at byen i løbet af de seneste år har toppet internationale mediers "must visit"-lister ad flere omgange. De mange muligheder byen byder på, gør Aarhus til en af Danmarks bedste studiebyer, samt en attraktiv by for familier, der ønsker at bo i en sprudlende og charmerende by. 

Alt hvad hjertet begærer

I Aarhus finder du både et stort udvalg af spændende spisesteder med alt fra street-food til Michelin, shopping i verdensklasse med internationale mærker, second-hand og high street side om side, samt masser af muligheder for at opleve nogle af Danmarks bedste kulturtilbud. 

Kreativ studieby

Aarhus er en udpræget studieby og byen sprudler af ung energi, kreativitet og nytænkning. Byens områder er da også i konstant udvikling og de seneste år er der bl.a. kommet et nyt havnebad på den nye bydel Aarhus Ø, Den Uendelige Bro ved Marselisborg og flere spændende madmarkeder. Med alle disse nye tiltag og muligheder, er det sikkert at sige, at der hviler en helt særlig "storby-vibe" over Aarhus. 

Smuk og varieret natur 

Med en beliggenhed ud til Østkysten finder du flere skønne, lavvandede strande både nord og syd for bygrænsen. Byen er desuden omgivet af store bøgeskove både med Risskov i nord og Marselisborgskovene i syd, hvilket giver optimale betingelser for at opholde sig i naturen. I selve Aarhus er der en række af grønne åndehuller, hvor det er muligt at motionere, nyde sin frokost eller blot lade op. 

cta Umbraco.Web.PublishedModels.OneColumnText

Beliggenheder i Aarhus   

Er man ikke inkarneret aarhusianer, kan det være svært at finde rundt i de mange områder, der er at finde i byen. Hvert område i Aarhus har sit helt eget særpræg og unikke stemning. Foruden de omkringliggende forstæder, er de mest kendte områder Midtbyen, Frederiksbjerg, Øgaderne, Havnen, Latinerkvarteret og Tilst.

Midtbyen

Er du til sprudlende liv, masser af mennesker og højt humør, så er Midtbyen lige noget for dig. I Midtbyen er der altid fuld af liv, og der er ikke det, du ikke kan foretage dig her. Du skal ikke gå langt, før du finder næste hyggelige restaurant eller cafe, og er du til kultur, er det også her, du finder det populære kunstmuseum ARoS. Midtbyen indeholder også flere naturskønne arealer, hvor du kan nyde godt af en mere stille og beroligende atmosfære.

Frederiksbjerg

Frederiksbjerg er mest af alt kendt som Aarhus’ spisekammer. Det er her den velkendte Jægergårdsgade ligger, som er kendt for sine mange hyggelige restauranter og fortovscaféer. Frederiksbjerg er i konstant udvikling, og der kommer derfor, til stor glæde for bydelens beboere, hele tiden nye og spændende steder til. Det er også her, du finder Ingerslev Boulevard, hvorpå du ofte kan finde guld fra gemmerne, da der her afholdes loppemarkeder og madmarkeder. Frederiksbjerg er tæt på både skov og strand, og ligger sig lige ned til Marselisborg, hvor Marselisborg lystbådehavn er at finde.

Øgaderne

I det nordøstlige Aarhus C finder du Øgaderne. Dette område har fået sit navn af de gader, som er opkaldt efter de danske øer.  Bygningerne i Øgadekvarteret er nogle af de ældste af slagsen i Aarhus idet der, rent arkitekturmæssigt, er blevet bibeholdt mange af de gamle, charmerende byggerier. Selvom området er centralt placeret i Aarhus C, er der en tilpas lang afstand ind til midtbyen, hvilket gør området mindre støjende end mange andre steder i byen. Lejligheder i Øgaderne er af denne grund særdeles attraktive.

Latinerkvarteret

Som det ældst bevarede kvarter i Aarhus finder du Latinerkvarteret. På de mange små gader rundt i området danner cafeer, baggårde og små butikker en livlig og charmerende atmosfære. Du finder her flere unikke butikker med brugskunst og designertøj at gå på opdagelse i. Latinerkvarteret ligger tæt op ad midtbyen, men adskiller sig alligevel fra de andre placeringer i byen på grund af de gamle bygninger og brostensbelagte gader. 

Tilst

I Tilst får du mere bolig for pengene end i Midtbyen, mens du kan glæde dig over rolige og grønne omgivelser med alt, hvad du har brug for i hverdagen. Du er samtidig kun 20 minutter fra Midtbyen og alt hvad den har at byde på af caféer og kultur. Tilst ligger desuden godt placeret i forhold til motorvej E45, der kan nås på ca. 5 minutter, hvilket gør området ideelt for pendlere.

Kom nemt fra A til B

Selvom Aarhus er en stor by, kan du med en lejlighed i Aarhus, uanset placering, nemt og hurtigt komme rundt. I Aarhus vrimler det med cyklister, da mange vælger denne transportform til at fragte sig rundt. Uanset hvor i Aarhus du skal hen, er der veletablerede cykelstier, og det er derfor nemt og sikkert at benytte sig af disse.

Der er desuden oprettet gode busforbindelser gennem hele byen. Busstoppestederne er hyppige, og busserne går typisk hvert 10-15 minut. Det er således ubesværet at benytte sig af offentlig transport rundt i Aarhus. Det er derfor heller ikke en nødvendighed at bo klos op ad skole eller arbejde, og du kan finde dig den lejebolig i Aarhus, som også hænger sammen med dine andre boligkriterier. Dertil er også letbanen at finde. Letbanen binder Aarhus sammen og er med til at forvandle storbyen til en metropol. Aarhus’ første letbane har køreplaner hele vejen fra Grenaa til Odder, og gør det således nemt for pendlere at komme frem og tilbage.

På Hovedbanegården, som ligger centralt i Aarhus midtby, er der altid travl trafik med mange mennesker. Fra hovedbanegården går togene uafbrudt til og fra byen. Skal du rejse med tog, er der derfor til enhver tid afgange til resten af Danmark.

Attraktive familieboliger

Aarhus er også perfekt til dig, som vil skabe rammer for det hyggelige og nærværende familieliv. Der er masser af muligheder for boligudlejning i Aarhus, med fokus på familieboliger.

Aarhus har et utal af oplevelser, som henvender sig til børn og børnefamilier. Nogle af de mest populære attraktioner til børnefamilier med lejebolig i Aarhus er kulturhuset Dokk1, som indeholder bibliotek og legeaktiviteter før børn, Leos Legeland, Dyrehaven og Tivoli Friheden. Hertil skal også nævnes byens flotte parker og grønne arealer, som er perfekte til de hyggelige familieudflugter en søndag eftermiddag.

Hos Birch Ejendomme har vi lejeboliger i Aarhus, der egner sig godt som familieboliger.

Et rigt kulturliv

I Aarhus finder du både et stort udvalg af spændende spisesteder med alt fra street-food til Michelin restauranter. Oplev den unikke stemning hos restauranterne langs åen i det centrale Aarhus, eller tag på opdagelse i Aarhus’ gader, hvor du ved hvert et gadehjørne finder caféer og restauranter.

Aarhus byder på shopping i verdensklasse med internationale mærker, second-hand og high street side om side. Strøget i Aarhus bugner af butikker, som har alt hvad man kan ønske sig. At tage på shoppetur i Aarhus er en oplevelse i sig selv, og her kan du nemt få mange timer til at gå med venner og familie. 

Med en lejlighed i Aarhus har du rig mulighed for også at opleve det populære natteliv. Byen har et utal af barer og diskoteker, som altid rummer imødekommende og glade gæster. Om du er til en hyggelig sving om på dansegulvet eller en god drink i mere rolige omgivelser, er det at finde i Aarhus.

Ud over spændende spisesteder, forrygende shopping og hyggelige byture, er nogle af Danmarks bedste kulturtilbud også at finde i den Østjyske hovedstad. Aarhus er fuld af arrangementer for både store og små, som skaber liv i byen. Alt fra koncerter og museer til kunst og udstillinger er i konstant udvikling, og det er derfor altid muligt at opleve Aarhus fra et kulturelt perspektiv. Søger du en lejlighed i Aarhus, vil du, uanset placering, altid være nær kulturelle og interessante oplevelser.

På grund af de mange muligheder du finder med en lejebolig i Aarhus, er tilstedeværelsen her aldrig kedelig. I byen skaber du uforglemmelige minder, der varer ved for livet. Med en lejlighed i Aarhus er du aldrig langt væk fra din næste oplevelse.

Strand og skov

De aarhusianske strande er særdeles populære, når det danske vejr viser sig fra sin gode side, og der er masser af liv hen over sommeren. Unge som ældre benytter sig ofte af muligheden for at komme til vandet, hvad end det er en badetur eller blot en gåtur langs en af de flotte kyster.

Byen er desuden omgivet af store bøgeskove både med Risskov i nord og Marselisborgskovene i syd, hvilket giver optimale betingelser for at opholde sig i naturen. I selve Aarhus er der en række af grønne åndehuller, hvor det er muligt at motionere, nyde sin frokost eller blot lade op. Uanset hvor i Aarhus du er placeret, er du dermed tæt på den skønne natur byen har at tilbyde.

Populær studieby

Sammen med København danner Aarhus ramme om nogle af de bedste uddannelsesinstitutioner i Danmark. I Aarhus finder du blandt andet Aarhus Universitet, som har afdelinger rundt i hele byen, Erhvervsakademi Aarhus samt VIA University College, som er de tre mest populære uddannelsessteder i byen.

Med til de mange uddannelsesmuligheder kommer også nogle af landets mest eftertragtede arbejdspladser. Netop derfor vælger mange udefrakommende studerende at blive boende i byen efter endt uddannelse. Hos Birch Ejendomme kan du finde en lejebolig i Aarhus, der både passer til tiden som studerende, samt tiden på arbejdsmarkedet.

Med boligudlejning i Aarhus gennem Birch Ejendomme, gør vi vores for, at netop du kan slå dig ned i byen.

 

 

housesVis alle beliggenheder

BoligtypeHusleje - DKK

Størrelse - m²